Erkend duurzaam

Sinds 2011 is Autobedrijf van Leijden B.V. in het bezit van het Certificaat Duurzaam en Verantwoord Ondernemen . Dit is het bewijs dat het bedrijf in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd. Een nieuwe auto kopen bij Van Leijden is niet alleen een slimme keuze, maar ook een verantwoorde keuze.

Erkend duurzaam is een branchebreed duurzaamheidsprogramma. Het is een initiatief van de gehele automotive-branche, bestaande uit de brancheverenigingen BOVAG, FOCWA Schadeherstel, RAI Vereniging en STIBA. De uiteindelijke jaarlijkse certificering wordt uitgevoerd door het Inistituut voor Duurzame Mobiliteit.

Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van onze organisatie?

Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We hebben groene stroom en gaan zuinig om met energie.

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showroom staan dan ook alle schone en zuinige modellen van Nissan en Mitsubishi. Natuurlijk behoren daar ook de plug-inn hybride en volledig elektrische modellen toe. Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit.

Wist u dat Van Leijden als een van de eerste Nissan dealerbedrijven startte met de verkoop van 100% elektrische auto’s? Elke dag zetten wij ons in voor duurzaam ondernemen.

 

 

 

 

 

 

HomeErkend duurzaam