Nissan maakt officieel debuut in Formule E 13 oktober 2018

Het Nissan e.dams-team test samen met tien andere Formule E-teams op het Ricardo Tormo-circuit in Valencia. Het team test drie dagen voor het aankomende Formule E-seizoen. Nissan is de eerste Japanse fabrikant in Formule E.

Veel elektrische ervaring

De stap naar Formule E vloeit voort uit het succes van de elektrische Nissan LEAF. Nissan heeft er hiervan meer dan 365.000 verkocht sinds de introductie in 2010. Nissan heeft de ervaring met elektrische auto’s benut om de nieuwe aandrijflijn voor Formule E te ontwikkelen. De Formule E-racer bevat een op maat gemaakte elektromotor, omvormer en versnellingsbak.

 

 Zero emission promoten

“Formule E representeert de performance kant van Nissan Intelligent Mobility – onze visie op de aandrijving van auto’s, het rijden en hun plaats in onze samenleving.”, zegt Roel de Vries, Nissan’s global head of brand and marketing. “Als marktleider in het leveren van elektrische auto’s aan consumenten, zijn we gemotiveerd om samen te werken met een gevestigde naam als Shell. Met dit kampioenschap promoten we zero-emission mobiliteit.”

De Formule E-kampioen van seizoen 2015-2016, Sebastian Buemi, en teamgenoot Alex Albon rijden komend seizoen voor het Nissan e.dams-team. Het nieuwe Formule E-seizoen begint op 15 december.

Een nieuw format

“Nissan neemt veel EV kennis mee en het e.dams raceteam is sinds de start een sterke speler in het Formule E-kampioenschap.”, zegt Buemi. “Hopelijk zijn we zeer succesvol.” Seizoen 5 betekent ook de start van een nieuw raceformat en een nieuwe generatie Formule E-auto’s.

Een nieuwe ervaring

“De testen volgende week zijn de eerste mogelijkheid voor iedereen in Formule E om jezelf te kunnen meten met de concurrentie.”, aldus Albon. “Het wordt een heel nieuwe ervaring voor iedereen.”

 

HomeNissanNieuwsNissan maakt officieel debuut in Formule E