Nissan zet bij ontwikkeling nieuwe modellen en technologieën alles in teken van elektrificatie 23 maart 2022

Nissan werkt hard aan een duurzame toekomst. Het aanbod geëlektrificeerde modellen groeit deze zomer in Europa tot maar liefst zes. Verder is besloten om niet meer te investeren in brandstofmotoren voor de Euro 7-norm. Ook worden vanaf 2023 geen nieuwe personenauto’s geïntroduceerd met alleen een verbrandingsmotor. Nissan verwacht dat in 2026 al 75% van de Europese verkopen geëlektrificeerd zal zijn. De ambitie is om aan het eind van het decennium de 100% te bereiken.

Het is allemaal onderdeel van Ambition 2030, de langetermijnvisie van Nissan op gebied van mobiliteit en duurzame samenleving. “Nissan maakt zich op voor een geëlektrificeerde toekomst, waarbij Europa leidend is. We hebben met Ambition 2030 heldere doelen gezet en met ons nieuwe geëlektrificeerde aanbod maken we de weg vrij voor een duurzamere toekomst,” zegt Guillaume Cartier, Chairperson Nissan Africa, Middle East, India, Europe and Oceania Region.

“De introductie van het meest uitgebreide geëlektrificeerde aanbod tot nu toe is een bepalend moment voor Nissan in Europa. Het versterkt ook onze wereldwijde aanwezigheid en de samenwerkingen binnen de Alliantie. Met onze kennis en ervaring op gebied van elektrische aandrijving hebben we een reeks geëlektrificeerde aandrijftechnologieën ontwikkeld, die aansluiten op de verschillende behoeften van onze klanten. Bovendien leveren ze niet in op gebied van rijplezier,” vervolgt Guillaume Cartier.

Nissan kijkt echter verder dan auto’s en werkt aan een uitgebreid EV Energy Ecosystem. Daarbij horen ook initiatieven die energieopslag met batterijen optimaliseren en uitbreiden. In die strategie past het fabricage-ecosysteem EV36Zero in Sunderland, Verenigd Koninkrijk. Daar komen de productie van auto en batterij samen. Dit proces wordt van energie voorzien uit hernieuwbare bronnen en vormt de blauwdruk voor toekomstige CO2-neutrale fabricage en assemblage.

De weg naar 100% elektrificatie zonder compromis

Met de introductie van hybridetechnologie voor de Juke, e-POWER voor de Qashqai en X-Trail en de volledig elektrische Ariya deze zomer breidt Nissan op korte termijn het aanbod van geëlektrificeerde crossovers uit. Deze verruiming maakt overstap naar emissievrije mobiliteit nog gemakkelijker en aantrekkelijker voor een bredere groep kopers.

Juke Hybrid

De nieuwste variant van de compacte crossover valt op door pittige prestaties, rijplezier en toch uitstekende brandstofefficiëntie.

De Juke Hybrid heeft een slimme aandrijflijn en transmissie die automatisch kiezen voor volledig elektrische aandrijving of een combinatie van brandstof- en elektromotor. Het innovatieve Nissan e-Pedal Step–systeem maakt het mogelijk om te accelereren en weer af te remmen tot kruipsnelheid (ca. 5 km/u) met alleen het gaspedaal, wat zorgt voor meer comfort en gemak onderweg.

Nieuwe Qashqai e-POWER

De nieuwe Qashqai combineert de rijbeleving van een crossover nu met Nissans unieke e-POWER-aandrijflijn. Het volledig door Nissan zelf ontwikkelde systeem biedt de beleving van elektrisch rijden, zonder dat opladen nodig is. Een elektromotor zorgt voor directe en vloeiende acceleratie, terwijl een kleine verbrandingsmotor de batterij onderweg oplaadt.

Nieuwe X-Trail e-POWER

De nieuwe X-Trail geeft een gedurfde nieuwe invulling aan de Nissan crossover-familie en is voorzien van de innovatieve e-POWER-aandrijflijn en e-4ORCE-vierwielaandrijving.

e-POWER zorgt voor moeiteloze elektrische prestaties en een verfijnd rijgedrag, terwijl de e-4ORCE vierwielaandrijving met twee elektromotoren garant staat voor voldoende power en tractie onder alle omstandigheden.

De 100% elektrische ervaring

 Nissan LEAF

Als eerste in massa geproduceerde EV ontketende de LEAF een revolutie en vormde hij de blauwdruk voor latere elektrische auto’s. Wereldwijd zijn sinds de introductie in 2010 al meer dan 577.000 LEAF’s verkocht en meer dan 9 miljard emissievrije kilometers gereden.

De LEAF vormt de basis voor Nissans uitgebreide ervaring met elektrische aandrijving. De succesformule is verfijnd en maakt EV’s bereikbaar voor een steeds bredere groep. De huidige LEAF heeft een nog aansprekender design, naadloze connectiviteit en efficiënte aandrijving.

Nissan Ariya

Met de Ariya, de eerste volledig elektrische coupé-crossover, begint Nissan aan een nieuw elektrificatiehoofdstuk. De Ariya is het vlaggenschip op gebied van elektrische aandrijving. Hij is gebouwd op het ingenieuze CMF-EV-platform dat Nissan voor de Alliantie heeft ontwikkeld. De Ariya biedt de ultieme elektrische beleving: hij combineert Japans DNA met rijdynamiek en een van de ruimste interieurs van zijn segment.

De Ariya is ook leverbaar met de e-4ORCE-vierwielaandrijving, dat de optimale balans biedt tussen vermogen en controle. De twee elektromotoren leveren hun vermogen naadloos en direct, voor een moeiteloze acceleratie onder vele rijomstandigheden.

Nissan Townstar

De Townstar is de nieuwe generatie van Nissans volledig elektrische compacte bedrijfsauto. Hij is ontworpen als betrouwbare, praktische, efficiënte en duurzame alleskunner, die optimaal inspeelt op de altijd veranderende behoeften van klanten.

De actieradius van 300 km (WLTP) en de meer dan twintig technologieën aan boord maken de nieuwe Townstar ideaal voor rijden in stedelijk gebied. Deze nieuwste generatie compacte bestelwagen helpt om bedrijven toekomstbestendig te maken en de overgang naar elektrificatie te versnellen.

HomeNissanNieuwsNissan zet bij ontwikkeling nieuwe modellen en technologieën alles in teken van elektrificatie