Prijzen Nissan Ariya bekend: leverbaar vanaf € 47.390 10 december 2021

Nissan maakt de prijzen bekend van de volledig elektrische Ariya. Met vier verschillende uitvoeringen biedt de luxe crossover precies wat de Nederlandse klant zoekt. De Nissan Ariya is leverbaar vanaf € 47.350 of Operational Lease vanaf € 529.

Nissan is al tien jaar lang pionier op gebied van elektrisch rijden. In 2010 kwam het merk als eerste automerk met een in massa geproduceerde volledig elektrische auto, de LEAF. Inmiddels heeft Nissan wereldwijd meer dan 500.000 elektrische auto’s verkocht. Deze jarenlange ervaring is ingezet voor de ontwikkeling van een volledig nieuw model, genaamd Ariya.

De nieuwe Nissan Ariya heeft het formaat van een compacte middenklasser, maar biedt de interieurruimte die normaliter van toepassing is bij een auto uit een hogere klasse. Zowel de veiligheidsuitrusting als de technologische uitrusting behoren tot de beste op de markt. Kortom, de Ariya vormt een nieuw hoofdstuk in de overgang naar elektrisch rijden. De toekomst begint nu!

De elektrische modellen van Nissan hebben vanaf het begin een verkoopsucces beleefd in Nederland. Ons land behoort dan ook tot een van de eerste markten waar de nieuwe Nissan Ariya leverbaar zal zijn.

Aantrekkelijk van start

Om ook nu weer voortvarend uit de startblokken te komen, geeft Nissan de nieuwe Ariya een aantrekkelijke vanafprijs mee. Prijzen beginnen bij € 47.390 of Operational Lease vanaf € 529 en daarvoor biedt de elektrische crossover een complete standaarduitrusting.

De Ariya wordt standaard aangedreven door een 160 kW (217 pk) sterke elektromotor, gecombineerd met een 63 kWh-batterij. De opgegeven actieradius van deze versie bedraagt 360 kilometer (WLTP). Vanaf het uitrustingsniveau Evolve is de Nissan Ariya uitgerust met een 87 kWh sterk accupakket, waarmee de actieradius afhankelijk van de uitvoering liefst 500 kilometer bedraagt (WLTP). Het motorvermogen van deze krachtigste versie bedraagt 290 kW (394 pk).

Een Ariya voor iedereen

Met vier uitvoeringen is er een Nissan Ariya naar ieders zin verkrijgbaar. De Advance beschikt al over onder meer 19-inch lichtmetalen wielen, een DAB-audiosysteem, verwarmbare stoelen (elektrisch verstelbaar), stuurwiel en voorruit, een 12,3-inch dubbel TFT-scherm voor de bediening van het infotainment (met geïntegreerde spraakbediening, Apple CarPlay en Android Auto). Ook zijn de geavanceerde rijhulpsystemen van Nissan ProPILOT met NaviLink standaard.

Het uitrustingsniveau Evolve is leverbaar vanaf € 56.390 (Operational Lease vanaf € 599) en biedt aanvullend op de Advance onder meer adaptieve koplampen, een BOSE-audiosysteem, geventileerde en elektrisch verstelbare voorstoelen met geheugenfunctie, een verwarmbare achterbank, een head-up display en ProPILOT Park. Bovendien is de Evolve op technisch vlak voorzien van een 22 kW boordlader, beschikt de elektromotor over 178 kW (242 pk) en bedraagt de actieradius 500 kilometer (WLTP).

Het derde uitrustingsniveau e-4ORCE Evolve kent een vanafprijs van € 61.390 (Operational Lease vanaf € 649) en beschikt – dankzij twee elektromotoren met een systeemvermogen van 225 kW (306 pk) – standaard over elektrische vierwielaandrijving en een actieradius van 460 kilometer (WLTP). De standaarduitrusting wordt verder uitgebreid met onder meer een elektrisch bedienbaar panoramadak, een elektrisch verstelbare middenconsole en modelspecifieke instaplijsten en logo’s.

Tot slot is er de e-4ORCE Performance, het absolute topmodel. Deze heeft een vanafprijs van € 66.390 (Operational Lease vanaf € 699). Ook deze uitvoering beschikt over vierwielaandrijving, maar leveren de elektromotoren een nog hoger systeemvermogen van liefst 290 kW (394 pk). De actieradius bedraagt 400 kilometer (WLTP). Aerodynamische 20-inch wielen behoren tot de standaarduitrusting, evenals luxe nappalederen bekleding.

HomeNissanNieuwsPrijzen Nissan Ariya bekend: leverbaar vanaf € 47.390